Lyceum Schravenlant, Schiedam

De nieuwe school Lyceum Schravenlant in Schiedam is door LIAG architecten geheel volgens Cradle to Cradle (C2C)-principes ontworpen. Zowel de school als de gemeente hebben zeer hoge ambities met betrekking tot duurzaamheid, waarbij het C2C-principe als inspiratie dient. Op allerlei manieren is gekeken hoe deze school in zijn geheel zo duurzaam mogelijk kan zijn, zowel tijdens de bouw als in de gebruiksperiode.

De school is begin september 2013 in gebruik genomen en huisvest ongeveer zeshonderd havo- en vwo-leerlingen. Het bruto vloeroppervlak bedraagt circa 5.400 vierkante meter inclusief twee gymlokalen. Om het meer dan 700 vierkante meters tellende binnenplein op de eerste verdieping te realiseren, is er gekozen voor Dreentegels® op DNS® van Zoontjens. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht