Kwendelhof, Tilburg

De flat Dennenrode aan de Kwendelhof te Tilburg is twaalf verdiepingen hoog en beschikt over grote appartementen met drie slaapkamers. De appartementen zijn allemaal bereikbaar via lange galerijen en worden verhuurd door woningcorporatie TBV Wonen.

Renovatie galerijophoging
De ophoging van de galerijvloeren, die eerder aangebracht was, bleek niet meer te voldoen, waardoor woningcorporatie TBV Wonen besloot om de galerijen te renoveren. Voor de nieuwe galerijophoging koos men nu voor Dreen®Ceramicaplus van Zoontjens. Een praktische en esthetische keuze.

"Het resultaat is voor TBV Wonen nog mooier dan verwacht"

Lijst van wensen en eisen
Freddy de Boer, projectvoorbereider bij TBV Wonen licht de wensenlijst toe: "We wilden af van de ophoging met rubberen matten. We wilden een nieuwe, degelijke, maar niet te zware ophoging, waar we decennia mee door kunnen, met zo weinig mogelijk onderhoud, die er fraai en luxe uitziet en blijft uitzien."

Gefaseerde aanleg
Na de goedkeuring van een proefvlak, ging Zoontjens aan de slag. Er is gefaseerd van boven naar beneden gewerkt. "Het is voor ons erg fijn dat Zoontjens als leverancier ook zorgt voor het aanbrengen inclusief het coördineren en laten vervangen van de dilatatie-afdichtingen. En door het gebruik van een tijdelijke bouwlift is het bewonersongemak flink beperkt. In 10 weken kregen onze 144 woningen een schitterend nieuwe galerijophoging!"

Het resultaat mag er zijn!
"Het resultaat is voor TBV Wonen nog mooier dan verwacht. Door deze kleur komen het reliëf, patroon en de kleurnuances heel mooi uit!"


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht