K in Lautern, Kaiserslautern, Duitsland

Zoontjens heeft in opdracht van projectontwikkelaar ECE het parkeerdak van winkelcentrum K in Lautern gerenoveerd en uitgebreid. K in Lautern is een winkelcentrum met ruim 20.000 m2 verkoopoppervlak, verdeeld over vier etages in het centrum van Kaiserslautern in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De basis ervan bestaat uit een voormalige Karstadt-winkel, waaraan een nieuw gedeelte met extra parkeerplaatsen is gebouwd.

Nieuw leven voor Pardak®90
Tussen mei en oktober van 2014 heeft Zoontjens in nauwe samenwerking met partner Jüttner & Straub zo’n 3.000 m² parkeeroppervlak gerenoveerd, merendeels met bestaande Pardak®90-tegels. De bijna twintig jaar oude parkeerdaktegels hebben na reiniging een tweede leven gekregen.

Oplossingsgericht samenwerken
Daarna is van januari tot augustus 2015 zo’n 4.800 m² aan nieuwe parkeerruimte aangelegd, met het Pardak®110-systeem. Voor ECE waren twee succesvolle eerdere samenwerkingsprojecten een belangrijke reden om in Kaiserslautern opnieuw voor Zoontjens te kiezen.

"In onze visie en projecten zijn parkeerdaken geen budgettaire sluitpost, maar voegen ze waarde toe aan de duurzaamheid van gebouwen. Zowel met de isolerende eigenschappen, als verlaging van de totale exploitatiekosten."


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht