Jaffa Poort, Rotterdam

Jaffa Poort is gelegen aan de Goudse Rijweg in Rotterdam Kralingen. Jaffa Poort bestaat uit veertig sociale huurappartementen met de bestemming ‘levensloopbestendig’. Dit betekent dat de bewoners er tot hoge leeftijd kunnen blijven wonen. Het wooncomplex is geschikt voor huurders die rustig willen wonen, maar toch de levendigheid van de stad niet willen missen.

Het wooncomplex Jaffa Poort is onderdeel van het project De weg naar Kralingen van Woonstad Rotterdam, waarin de buurt in vier jaar tijd een complete metamorfose krijgt. In fases worden hier ongeveer 130 koop- en 60 huurwoningen gerealiseerd.

Onder de Jaffa Poort ligt de parkeergarage. Op het dak hiervan is in opdracht van en in samenwerking met Binder Groenprojecten een mooi leefdak gemaakt. Eerst zijn er Dreentegels® op DNS® gelegd en vervolgens zijn er betonbanden geplaatst die als plantenbakken dienen. De bekabeling voor de verlichting op het dak is tijdens het leggen meteen onder de tegels aangebracht, zodat de aannemer de verlichting eenvoudig aan kon sluiten.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht