Gemeentewerf Stadsdeel Zuid, Amsterdam

De Gemeentewerf van Stadsdeel Zuid van Amsterdam huist sinds december 2015 in een nieuw gebouw. Vanuit deze werf vertrekken dagelijks alle afval-, veeg- en onderhoudswagens die het stadsdeel schoon houden en de openbare ruimte beheren. 

Het ontwerp voor het nieuwe gebouw met twee bouwlagen kwam van BDG Architecten Ingenieurs Zwolle. Voor de stalling van de wagens is met name op de begane grond, achter een transparante voorgevel, plek. Op de eerste verdieping zijn de kantoren, kleedruimten en kantine gesitueerd. Bijzonder is dat er op het dak ook parkeerruimte is gecreëerd. Het ontwerp voor de Gemeentewerf is duurzaam door zijn compactheid, het gebruik van recyclebare materialen, het efficiënt en duurzaam gebruik van water en de toepassing van duurzame energie, waaronder PV-cellen waarmee elektrische voertuigen op te laden zijn.

Bouwbedrijf Van Grootheest heeft zorg gedragen voor de bouw van het nieuwe gebouw. Voor het parkeerdak van ruim 1300 m² is Zoontjens ingeschakeld met haar Pardak® 110 systeem, in de kleur Breccia Nero. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht