Project

Urkerweg
Emmeloord


Vier flats aan de Urkerweg in Emmeloord zijn duurzaam gerenoveerd en toekomstbestendig geüpdatet. Ook het galerijophoogsysteem op alle flats is vervangen.

Rigoureuze renovatie

Nijenbeek, Hulkesteijn, Verlehorst en Old Putten. Zo heten de vier flats van woningbouwvereniging Mercatus aan de Urkerweg. De volledige renovatie van alle vier de flats was een omvangrijke klus. De woningen zijn toekomstbestendig gemaakt én aan de buitenzijde van top tot teen vernieuwd. Talen Vastgoedonderhoud realiseerde het gehele project. Naar ontwerp van Martini Architecten hebben de flats een volledig nieuwe, bij elkaar passende, uitstraling gekregen.

Verbetering wooncomfort

Naast veel duurzame aanpassingen die het wooncomfort verbeteren, zijn ook de galerijen aangepakt. Op 2 van de 4 complexen waren de galerijen al voorzien van een ophoogsysteem, het Dreen®OpPlus systeem van Zoontjens uit begin jaren 2000. Hoewel dit systeem nog in prima staat was, moest dit verwijderd worden, omdat op alle galerijen de dilataties vervangen moesten worden. De galerijvloeren zijn meteen ook voorzien van een coating.

Drempelloos toegankelijk

Om de galerijen wel weer drempelloos toegankelijk te maken is besloten om op alle vier de complexen het Dreen®Ceramicaplus systeem toe te passen. Zo krijgen alle flats eenheid en voldoet het weer aan de nieuwste stand der techniek. In opdracht van Neston zijn wij hier in verschillende fases aan de slag gegaan. Met drie verdiepingen per flat telde dit project in totaal bijna 2400 vierkante meter.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03