Project

Galerijflats
Rentmeesterlaan en Duiventoren
Tilburg

Woningcoöperatie TBV Wonen uit Tilburg bezit, beheert en onderhoudt ruim 8.000 verhuureenheden. Renovaties aan één van de wooneenheden zijn een normale gang van zaken. Het opknappen van de galerijen aan de Rentmeesterlaan en Duiventoren stond in 2019 gepland.

 

Prettige samenwerking
Frits Ruis (foto links) is al 18 jaar werkzaam bij TBV en is als opzichter verantwoordelijk voor het controleren van de condities van alle panden. Komt hij gebreken tegen dan is het tijd voor actie. Bij veel van deze herstelwerkzaamheden schakelt hij ons in. “We hebben samen al veel gerenoveerd, TBV werkt al ruim 20 jaar samen met Zoontjens. We zijn beiden Tilburgse bedrijven, dat schept wel een vertrouwensband. Hoewel we voor ieder project ook offertes opvragen bij andere partijen, komen we toch steeds uit bij Zoontjens. Je kunt wel bij meerdere bedrijven soortgelijke tegels kopen, maar het totale plaatje is gewoon goed. Ik ben met name zeer tevreden over de afwerking. Het klopt altijd 100%, dat is voor mij belangrijk. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit.”

Lange levensduur
Voor deze renovatie is gekozen voor de Dreen®Ceramica tegel van 60 x 60 cm. “Er was maar weinig ruimte. Het voordeel van deze tegel is dat het een dunne (en lichte) is, ideaal dus voor deze renovatie”, vertelt Gaston van der Heijden, key accountmanager bij Zoontjens. “De oude bestrating, een 30 x 30 cm Dreentegel®, en de isolatie lagen er al 20 jaar. Met de renovatie werd naast de tegel uiteraard ook de XPS isolatielaag vernieuwd. Door het plaatsen van de fixplate lock systeem eronder zorgen we ervoor dat de druk beter verdeeld wordt; hiermee is de stabiliteit gegarandeerd. Ook esthetisch knap je zo’n gebouw helemaal op. De bewoners hebben er de volgende 30 jaar weer veel plezier van!”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03