Project

Galerijflats Bergwal
Nieuwegein

Woningbouwvereniging Mitros gaf opdracht de galerijflats aan de Bergwal in Nieuwegein op te knappen. Voor de ophoging van de galerijvloeren koos men voor Dreen®Ceramicaplus.

Positieve ervaring

Wits Vastgoedonderhoud Nederland was verantwoordelijk voor de uitvoering. Camiel Spaan, bouwkundig projectleider van dit Utrechtse bedrijf, vertelt dat dit de eerste keer was dat ze samenwerkten met Zoontjens. “Wij zijn door Mitros ingeschakeld om deze renovatie uit te voeren. Op aanraden van hen zijn we in gesprek gegaan met Zoontjens. Ze hadden positieve ervaringen met het bedrijf, hun tegels en de ophoogsystemen. Ik kende ze wel, maar had er nog nooit eerder zaken mee gedaan. Hun systeem werkt inderdaad goed om galerijen op te hogen. Op deze manier wordt de instap voor de bewoners verbeterd. Ik ben tevreden over de samenwerking, alles verliep geheel volgens planning.”

Ronde vormen

Mensen moeten en willen steeds langer thuis blijven wonen. Door de galerijen op te hogen, valt de hoge instap weg en is dát geen belemmering om zelfstandig te blijven wonen. Gaston van der Heijden, key accountmanager bij Zoontjens, vertelt: “Deze flats zijn gebouwd met prefab galerijplaten. We moesten het geheel ophogen om de drempels weg te nemen. Bijzonder aan deze galerijen zijn de halve rondingen die dienen als buitenruimte voor de woningen. Met strak zaagwerk konden we deze vorm goed volgen. De samenwerking met Wits is mij goed bevallen.” We werkten hier met tegels in de kleur tegels Trust Silver. In totaal is er ruim 900 m² gelegd.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03