Project

De Pas
en
De Waaij
Wijchen

In Wijchen hebben de gebouwen De Pas en De Waaij een nieuwe uitstraling gekregen. Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats aan de buitenzijde: de gevel, het dak, de balkons, de entree en de galerijen.

Zorgvoorzieningen

De afgelopen jaren is in Wijchen, door woningcorporatie Talis, de gemeente en ZZG zorggroep flink gebouwd aan woonservicegebied Hof van de Elst: een klein “dorp” met verschillende zorg- en welzijnsvoorzieningen. Na de bouw van nieuwe woningen met een multifunctioneel centrum was het nu tijd om de bestaande gebouwen De Pas en De Waaij aan te pakken. Maak Architectuur en Talen Vastgoedonderhoud maakten met Talis een mooi plan een nieuwe, frisse uitstraling waardoor ze weer goed passen de rest van het gebied.

Ophoging moest worden vervangen

Een bewonersprojectgroep dacht ook actief mee. De duurzaamheid en de technische staat is verbeterd en er is hard gewerkt aan een nieuwe frisse uitstraling. Onderdeel daarvan waren de galerijen. De bestaande ophoging op de galerij was toe aan vervanging. In opdracht van Neston Betonconservering gingen wij aan de slag met ons ophoogsysteem Dreen®Ceramicaplus.

Tegelmaat afhankelijk van de galerij

De breedte van de galerij op De Pas was anders dan op de Waaij. Daarom is er gekozen om op beide complexen wel dezelfde kleur tegel te gebruiken, maar het formaat aan te passen naar de breedte van de galerij. Daarom is op De Pas gewerkt met tegels van 60×60 en op de Waaij met tegels van 90×45 (in de lengte). Zo voorkom je veel zaagverlies en te kleine passtukken.

Corona

Alle 65 appartementen van de gebouwen zijn zorgwoningen. Vanwege corona is het totale project door Talis uitgesteld en later uitgevoerd dan gepland. Het voordeel van het Dreen®Ceramicaplus systeem voor galerijrenovatie is dat het snel en eenvoudig wordt uitgevoerd. De galerij is meteen beloopbaar en er is weinig hinder voor bewoners.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03