Erasmus Universiteit, Rotterdam

Vernieuwd centraal dakplein
Al in 2005 begon de Erasmus Universiteit met een plan voor het vernieuwen en uitbreiden van haar campus Woudestein. De Erasmus Universiteit wilde haar campus aantrekkelijker maken voor studenten, medewerkers en bezoekers en zich tevens voorbereiden op verdere groei. Een onderdeel uit dat plan was het restaureren van het gemeentelijke monument: de eerste generatie gebouwen A, C en H met het tussengelegen dakplein. Om het dakplein, dat als centrale entree voor de gebouwen dient, zowel technisch als optisch te verbeteren is gekozen voor Dreen®Combiplus van Zoontjens. 

De architect, Gerard Frishert, zocht naar een lichtgewicht, sterk en duurzaam systeem waarmee het door hem bedachte patroon gerealiseerd kon worden. Om er zeker van te zijn dat het gewenste patroon uit te voeren was en goed te zien bleef, heeft de architect Zoontjens in het voortraject al bij het restauratieplan van het plein betrokken. We mochten een proefvlak leggen en dit bleek het gewenste resultaat op te leveren. 

"Zoontjens is een geweldige ondersteuning geweest om het plein precies zo te laten worden zoals het ontworpen is"


Het uiteindelijke plein is in twee fases aangelegd. Het patroon in de tegels is gecreëerd door de tegels deels enkel dan wel dubbel te stralen. Iedere tegel kreeg een eigen code en door de tegels volgens een vast stramien te leggen is vak voor vak het gewenste patroon ontstaan, met een prachtig eindresultaat. Een aantrekkelijk plein, waar het bij mooi weer goed toeven is.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht