Eindhovensche Golf, Valkenswaard

Op 12 juli 1930 opende Anton Philips de Eindhovensche Golf. De traditierijke club viert in 2020 haar 90-jarig bestaan en behoort tot één van de “Oude Negen” golfbanen in Nederland. De 18 holes golfbaan is prachtig gelegen in het groene buitengebied van Valkenswaard.

Het clubhuis dateert uit 1932 naar een ontwerp van architect Willem Hanrath. Hij ontwierp onder andere ook de Utrechtse Golfclub De Pan. De Engelse landhuisstijl is duidelijk herkenbaar. Het geeft de club een herkenbare en unieke uitstraling. In 2017 besluit men om het complex grondig te renoveren. Het clubhuis is vergroot, verduurzaamd en geïsoleerd. En dat allemaal zonder afbreuk te doen aan het authentieke karakter van het clubhuis.

Ook het terras van 165 m² moest worden aangepakt, want de leisteen in cement en het vaste pakket waren aan vervanging toe. In overleg met de architect (Bever Architecten) en het bestuur van de Eindhovensche Golf koos men voor onze Dreen®Ceramica tegel van 120x60 in de kleur Trust Titanium. De professionele uitvoering was in handen van Hazenberg Bouw. Een mooie finishing touch die perfect past bij de uitstraling van de roemrijke club.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht