Distributiecentrum Bijenkorf (Ingram Micro), Tilburg

In opdracht van HVBM Vastgoed heeft bouwbedrijf Heerkens van Bavel Bouw in Tilburg een distributiecentrum gerealiseerd voor Ingram Micro. Het pand is ontworpen door Dedato ontwerpers en architecten uit Amsterdam.

BREEAM Outstanding
Ingram Micro werkt vanuit dit nieuwe dc voor warenhuisconcern de Bijenkorf. Vanuit Tilburg worden de 7 Nederlandse warenhuizen bevoorraad en worden de webshoporders verwerkt. Het pand telt ruim 41.000 vierkante meter, met 2 separate warehouses, kantoorruimtes, bijeenkomstruimten, kantines en buitenruimtes. In het duurzame dc werken zo'n 300 tot 400 mensen, op piekmomenten meer. De Bijenkorf, de vastgoedontwikkelaar en Ingram Micro hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen. Het distributiecentrum is daarom gebouwd volgens de hoogste duurzaamheid standaard: BREEAM Outstanding.

Plekken voor interactie en ontspanning
Het gebouw kent zowel aan de linker- als rechterkant van het gebouw inpandige buitenruimtes voor het personeel. Deze bevinden zich op de tweede verdieping en tellen beide zo'n 100 vierkante meter. Voor de aanleg ervan is gekozen voor Dreen®Elegance van Zoontjens. Raymond Cohen, Site Director van Ingram Micro vertelt tevreden over de buitenruimtes: "Deze terrassen passen in ons beleid van duurzame inzetbaarheid van mensen. Onze mensen zijn zeer positief over deze mooie plek voor sociale interactie en ontspanning."


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht