De Hoven Passage, Delft

Winkelcentrum De Hoven Passage is een belangrijk winkelgebied van Delft. Als onderdeel van het herstructuringsplan van het stadsdeel waarin het winkelcentrum zich bevindt, is besloten om het winkelcentrum aan alle zijden uit te breiden met commerciële ruimte, maar ook met woningen en parkeerplaatsen. De Kovel Architecten was hierbij verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan.

De uitbreiding aan de zijde van de Troelstralaan, uitgevoerd door Sprangers Bouwbedrijf, bestond uit een passage met lichtstraat, vijf nieuwe winkelunits en met op het dak parkeergelegenheid voor 51 auto's. 

Dit parkeerdak is gerealiseerd met het Pardak®110 systeem, in de kleuren grijs en antraciet. Om een opvallend voetpad te creëren, is door de betrokken architect gekozen voor een oranje coating op de tegels. Het nieuwe parkeerdak is verbonden met het al bestaande parkeerdak van het winkelcentrum.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht