De Basis, Doorn

Stichting de Basis verleent nazorg aan medewerkers in geüniformeerde beroepen die kampen met een trauma; ze helpt mensen van ambulance, brandweer, defensie en politie om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Omdat een deel van de gebouwen van de Basis uit de jaren vijftig stamde en het volledige complex onpraktisch en duur in onderhoud en energieverbruik was, is gekozen voor nieuwbouw.

De Basis in Doorn ligt aan de rand van natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. Een locatie als deze stelde hoge eisen aan landschappelijk inpassing en vroeg om duurzame oplossingen. Royal HaskoningDHV was verantwoordelijk voor onder andere een masterplan en structuurontwerp. De daken zijn hierbij goed benut.

Op het hoogst gelegen dak zijn zonnepanelen aangebracht. De lager gelegen daken zijn vergroend met sedummatten. Het gebouw wordt zo één met de groene omgeving en zorgt voor een aantrekkelijk uitzicht vanaf de bovenste verdiepingen. Ook is er op de eerste verdieping een dakterras aangelegd. Verder is er valbeveiliging aangebracht, zodat het dak veilig en gemakkelijk te onderhouden is. Hiervoor is gekozen voor BiboBlocks in de speciaal geproduceerde kleur groen.

Prinses Beatrix heeft het nieuwe trainings- en nazorgcentrum van Stichting de Basis in Doorn officieel geopend.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht