Project

Waterlelie
Utrecht

Wat te doen als het niet meer veilig is voor bewoners om hun eigen binnenplaats te betreden? Tijd om te renoveren met een maatvast product!

Ontmoeten op het dak

In de Utrechtse wijk Zuilen ligt het appartementencomplex Waterlelie. Een u-vormig gebouw van vier verdiepingen hoog met een ondergrondse parkeerkelder. Het dak van de parkeergarage is de binnenplaats van het complex: bijna 750 vierkante meter ruimte om elkaar te ontmoeten.

Gevaarlijk

Het kenmerk van de binnenplaats is dat het onderhoudsvrij is. Er is veel ruimte om te zitten, te spelen of samen te komen. Bij de bouw van het complex in 2007 werd de binnenplaats aangelegd met vlonders van houtcomposiet. Door weersinvloeden en de werking van het product werd de binnentuin steeds gevaarlijk om te betreden. Het toenemende aantal kieren, gaten en hobbels deed de VVE besluiten om te renoveren met het Dreen®Ceramica systeem van Zoontjens.

Patroon

De bewoners kozen zelf de kleur en het patroon voor hun nieuwe binnenplaats. Ze combineerden een kleur uit de stone look serie met een kleur uit de wood look serie. Zo kregen ze toch nog het gevoel van het houtcomposiet terug. De tegel zelf is zeer onderhoudsvriendelijk en door het bijbehorende systeem is er geen kans op losliggende tegels of een instabiel oppervlak. Het resultaat mag er zijn en er wordt volop gebruik van gemaakt door alle bewoners én huisdieren.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42