Project

Walraven en
Baronie
Bennekom

In het Baron van Wassenaerpark in Bennekom staan sinds 10 jaar de woonzorggebouwen Walraven en Baronie. De binnenplaatsen op de eerste verdieping van de gebouwen waren toe aan renovatie.

Zorgwoningen

Het Walraven-gebouw heeft kleinschalige woningen waar 24 uur per dag zorg aanwezig is, maar ook huurappartementen waar zorg aan huis wordt verleend. Woningstichting Woonstede verhuurt de woningen en zorgverlener Opella levert de zorg. Het gebouw Cornélie is van woningstichting Plicht Getrouw en hier wordt in een gedeelte van de woningen (Baronie) ook zorg verleend door Opella.

Advies van Zoontjens

Walraven bestaat uit drie bouwdelen die met elkaar verbonden zijn door binnenplaatsen, looppaden en groengedeeltes op de eerste verdieping, op het dak van de begane grond. Het beloopbare gedeelte was toe aan vernieuwing. Het dak was aangelegd met rubberen matten. Hier bleef water op staan, er kwamen kuilen in en het afschot was niet goed. De VVE besloot te renoveren en zocht samen met aannemer Hegeman en dakdekker DNN-Groep naar een passend alternatief. Door de eisen wat betreft gewicht én weinig hoogte op het dakvlak, waren de mogelijkheden voor de nieuwe afwerklaag beperkt. DNN adviseerde om de hulp van Zoontjens in te schakelen.

Weer veilig het dak op

Het Dreen®Ceramica systeem van Zoontjens bood hier uitkomst. De tegels zijn licht van gewicht en slechts 2 cm dik en zodoende zeer geschikt voor renovatiewerken. Het onderliggende systeem zorgt ervoor dat er een stabiel loopoppervlak ontstaat. Na het leggen van het proefvlak, bleek het ook hier dé passende oplossing. In totaal maakten we hier meer dan 1000 vierkante meter weer veilig begaanbaar.

Succesverhaal

Na een succesvolle oplevering op Walraven met enthousiaste bewoners, besloot ook Plicht Getrouw dezelfde renovatie uit te laten voeren op het gebouw Cornelie. Hier was Roofing Service verantwoordelijk voor de dakbedekking en legden wij zo’n 225 vierkante meter met Dreen®Ceramica. De nieuwe binnenplaatsen met uitzicht op de groene daken zijn weer heerlijke plekken om te vertoeven.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten