Project

Walk
of Fame
Tilburg

Ter ere van het 200-jarig bestaan van Tilburg in 2009 is de gemeente Tilburg samen met Zoontjens tot het idee te komen om de Alexanderstraat in Tilburg om te bouwen tot heuse Walk of Fame; een straat waar Tilburgers van betekenis een speciale tegel kregen.

Eregalerij

De Walk of Fame is gemaakt met Dreen®Design tegels met Sequence motief. Gedurende het hele jaar 2009 zijn er op verschillende momenten speciale Walk of Fame tegels tussen geplaatst. De eerste tegel was voor zanger Guus Meeuwis, omdat hij als boegbeeld van de stad Tilburg en zelfs Brabant op de kaart heeft gezet. Naast de Tilburgse zanger kregen nog 29 bekende en niet-bekende Tilburgers een plekje in de eregalerij.

Uitbreiding van de Walk of Fame

In de jaren 2014, 2015 en 2017 is de Walk of Fame verder uitgebreid met tegels voor andere bekende ere-Tilburgers. Onder andere Roy Donders kreeg een tegel geheel in stijl met glitters. In 2016 is de Walk of Fame verplaatst van de Alexanderstraat naar de Spoorzone in Tilburg. In 2021 is de Walk of Fame wederom verplaatst en ligt nu op een prominente plek op de Spoorlaan, waar de eregalerij mooi zichtbaar is en goed tot z’n recht komt.

Neem een kijkje

Jouw ontwerp?

Creativiteit op het dak door tegels met bijzondere patronen. Wil je ook je eigen tegel?

Bekijk de mogelijkheden

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Barbara Wolfs
b.wolfs@zoontjens.nl
+31 6 10 35 57 65