Project

School
Tangram
Vilvoorde

In het Belgische Vilvoorde, dichtbij Brussel, staat de nieuwe GO! school Tangram. De nieuwe school heeft speelplaatsen op verschillende niveaus op het dak, met elkaar verbonden door een glijbaan!

Puzzel

De GO! basis- en middelschool Tangram is gebouwd in opdracht van scholengroep SCOOP. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen, trapsgewijs opgebouwd en bestaande uit veelhoekige ruimtes. De architectuur, door DMT Architecten, is gebaseerd op het puzzelspel Tangram. De school biedt plaats aan 240 leerlingen, van kleuters tot 14-jarigen.

Eyecatcher op het dak

Naast leslokalen zijn er ook innovatieve leerruimtes en een sportzaal. Maar de echte eyecatcher ligt op het dak. Daar is de speelplaats met een glijbaan. De glijbaan verbindt de speelplaats op het dak met een speelplaats beneden.

Expertise gevraagd

Antwerpse Bouwwerken (AB) bouwt de nieuwe school en schakelde voor de aanleg van de speelplaats de expertise van Zoontjens in. Na eerdere succesvolle samenwerking koos men ook nu weer voor Zoontjens om de kwaliteit naar de opdrachtgever te garanderen. Bovendien werkten we hier met een ophoging tussen de 20 en 30 cm, dat vraagt om vakkundig werk. Het gaat om een speelplaats voor kinderen, waarbij het belangrijk is dat dit stabiel en duurzaam aangelegd wordt.

Eerste Dreen®Nxt project

We werkten op dit project met Dreen®Nxt in de kleur light grey. Dit was het eerste project met Dreen®Nxt in België. In Nederland werden al eerder projecten opgeleverd met dit systeem van Zoontjens.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op