Project

Performance
Factory
Enschede

De Performance Factory op het voormalig Polaroid-terrein in Enschede is een hotspot waar cultuur, ambacht, sport, bedrijven en een foodhal samenkomen. Je kunt er nu ook wonen! Duurzaam en met lekker veel groene buitenruimte.

Wooncommunity

Het woongebouw is opgezet als community en is bedoeld voor jongeren en startende ondernemers. In totaal zijn hier 185 appartementen en 17 woon- werkstudio’s met op de begane grond commerciële ruimte gemaakt. In het gebouw is nadrukkelijk de koppeling gelegd tussen wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling. Dit woonconcept is in opdracht van woningcorporatie Domijn en woningstichting de Veste (samen Bundle) gemaakt door Goossen Te Pas en De Groot Vroomshoop.

Duurzame en prefab bouw

De bouw van de appartementen en studio’s is zoveel mogelijk duurzaam en circulair. De basis op de bouwplek vormt een 6 meter hoog fundament van beton, met waarin de woon-werkstudio’s. Daar bovenop liggen de 185 houten appartementen. Deze appartementen zijn prefab geproduceerd in de fabriek en vervolgens kant-en-klaar (inclusief keuken en sanitair) gemonteerd op de bouwplaats.

Multifunctionele binnentuin

Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en is aangesloten op het meest duurzame warmtenet van Nederland. In het hart van het gebouw ligt een groene binnentuin op het dak van de ondergelegen ruimtes. Dit dak is multifunctioneel met een groene, blauwe en rode functie. De intensieve daktuin is voorzien van een retentiesysteem en biedt met de verharding genoeg ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Samenwerking

De inrichting van de daktuin is een mooie samenwerking tussen Farwick, Optigrün en Zoontjens. Farwick legde de prachtige daktuin aan met een waterretentiesysteem, split en beplanting in mooie plantenbakken en -vakken. Zoontjens legde rondom de verhardingen aan met Dreen®Nxt op DNS®. Het geheel is een geweldige plek geworden en past helemaal bij wensen van duurzaamheid en ontmoeten.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten