Project

NVM
Utrecht

In het Utrechtse bedrijventerrein Papendorp is onlangs het nieuwe pand van NVM opgeleverd. Het ruime kantoor, gerealiseerd door ontwerpende bouwer Heembouw, biedt werkplekken voor medewerkers van NVM en een aantal van haar dochterbedrijven. Daarnaast zijn er faciliteiten voor bijeenkomsten en trainingen.

Duurzame bouw

Heembouw Architecten heeft in het ontwerp veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. De PV-panelen op het dak leveren een groot deel van de stroom die hiervoor nodig is. Bij alle materiaalkeuzes is duurzaamheid meegewogen.

Ontmoeten en samenwerken

Daarnaast draagt het ontwerp bij aan de verbinding van de medewerkers. Met een transparante plint en een ruim atrium in het hart van het gebouw wordt zo uitgenodigd om samen te komen en elkaar te ontmoeten.

Entreedak

Het pand heeft een parkeerfaciliteit van circa 140 parkeerplaatsen, waarvan de meeste zich onder het gebouw bevinden. Hierdoor ligt de entree verhoogd. Van deze verhoogde entree is meteen een fijne buitenruimte gemaakt met plantenbakken, bankjes en zitjes.

Alle foto’s zijn gemaakt voor de ingebruikname van het pand

Custom made oplossing

Voor de aanleg van deze bijna 600 vierkante meter is Zoontjens ingeschakeld. Heembouw en dakdekker Hollanddak zochten naar een solide oplossing voor dit dakterras, dat ook toegankelijk moet zijn voor een hoogwerker van de glazenwasser. Speciaal voor dit project produceerden we tegels van 8 centimeter dik en legden we het aan op DNS®Large én een extra drukverdeler. Hiermee is het terras goed bestand tegen de gewichten en krachten van de hoogwerker.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03