Project

Kop
Havenkwartier
Deventer

In de creatieve havenbuurt van Deventer is een nieuw, robuust appartementengebouw verrezen. Kop Havenkwartier, zoals het heet, biedt betaalbare woningen met allemaal een eigen buitenruimte én een gemeenschappelijke daktuin. Levendig, stoer en eigenzinnig.

Industrieel gebied

Het Havenkwartier is van vroeger uit een industrieel gebied. Het is nu omgetoverd tot een levendige buurt. De nieuwe 75 appartementen op loopafstand van het centrum en het station dragen daar aan bij. Kop Havenkwartier is een plek waar wonen, ontmoeten en werken centraal staat. Woonwerk Architecten ontwierp, in opdracht van OMA Apeldoorn, hiervoor een stoer woongebouw van vijf woonlagen. Nijhuis B.V. bouwde het.

Ontmoeten op de daktuin

Bijzonder is dat het nieuwe gebouw is aangesloten op het bestaande, historische gebouw De Koopman. Hierdoor is achter het gebouw, op de eerste verdieping, ruimte voor een grote daktuin. Het geheel is een plek om te wonen, werken en te ontmoeten. Dat laatste wil woningcorporatie Rentree, die de woningen verhuurd, ook stimuleren door middel van de daktuin.

Verharding en groen

De daktuin is een combinatie van verharding met vlakken met beplanting. De galerij van de woningen op de eerste verdieping sluit hier ook op aan. Voor de verharding schakelden zowel bouwer Nijhuis als dakhovenier Farwick de expertise van Zoontjens in.

Aanleg met Dreen®Nxt

Op de daktuin legden we zo’n 600 vierkante meter aan met Dreen®Nxt op DNS®. De dakterrassen van de woningen op de tweede en vijfde verdieping liggen getrapt boven op de onderliggende woningen, daarom werkten we daar eveneens met Dreen®Nxt op DNS®.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Tom van den Heuvel
t.vandenheuvel@zoontjens.nl
+31 13 537 93 21

Gerelateerde projecten