Project

Feyenoord
Academy
Rotterdam

Op sportcampus Varkenoord in Rotterdam is in 2020 een nieuw multifunctioneel gebouw voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord opgeleverd. Een terras ontbreekt niet op dit nieuwe trainings- en wedstrijdencomplex!

Sportbeleving

Het gebouw is de gezamenlijke accommodatie van de jeugdopleiding en de amateurtak van Feyenoord. Het ontwerp komt van MoederscheimMoonen Architects. Met alle benodigde faciliteiten en een overdekte tribune komen topsport, recreatie en sportbeleving hierin samen. Beeldbepalend is het goudkleurige dak dat de gehele tribune overdekt. Ook de verdiepingsvloer valt met z’n goudkleurige rand. Dit is de plek voor het publiek; zowel op het terras als op de omloop bovenaan de tribune.

Meerdere functies

De ruimtes die te maken hebben met fysieke activiteiten, zoals de kleedkamers, fitness en sportmedische ruimtes, bevinden zich op de begane grond. Op de verdieping liggen de kantoren, studie- en lesruimtes, de spelerslounge en natuurlijk de kantine.

Uitzicht op de velden

De kantine beschikt over een terras met uitzicht op de velden. Het terras en de omloop zijn aangelegd met Dreentegel® op DNS®. Bijzonder is dat in de tegels een uitsparing is gemaakt voor de lichtpunten. Zo is de verlichting mooi verwerkt in het terras. De terrassen zijn zo een schitterende plek om samen te komen en te genieten van de wedstrijden op te velden.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03