Project

dsm-
firmenich
Maastricht

In Maastricht bouwde BAM aan het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich. Een fantastisch nieuwe plek om samen te werken, te inspireren, geïnspireerd te worden en te verbinden. Een groene buitenruimte is onderdeel van het ontwerp!

Renovatie en nieuwbouw

Het nieuwe kantoor is ontworpen en gebouwd door projectontwikkelaars Edge en 3W real estate in samenwerking met bouwconcern BAM. Het bestaat uit nieuwbouw en een historisch monument dat duurzaam is gerenoveerd en opgeknapt. Deze twee zijn mooi samengebracht in het ontwerp van architectenbureau Broekbakema. Het geheel is een clubhuisachtige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken, met meer dan 350 werkplekken, met een WELL-platinum certificering. WELL gaat over de werkomgeving van de gebruikers. Verder voldoet het complex straks aan Paris Proof en de nieuwbouw aan Breeam Outstanding.

Bouw óp de parkeergarage

Het samengaan van oud- en nieuwbouw betekende dat er gebouwd werd óp de bestaande parkeergarage, met onder andere een groene buitenruimte. Om deze buitenruimte aan te leggen vroeg BAM bij Zoontjens naar een oplossing: rechthoekige daktegels die de belasting van de hoogwerker voor de glasbewassing aankunnen. Wij adviseerden hiervoor de Dreen®Robusto 120×60 met een dikte van 8 centimeter. De kleur is exclusief geproduceerd, precies passend bij het gebouw.

Techniek en esthetica

Het daktegelsysteem is in halfsteensverband aangelegd en sluit mooi aan op de daktuin.

Play video

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03