Project

Distributiecentrum
PLUS
Deventer

Langs de A1 bij Deventer vind je het gloednieuwe distributiecentrum van supermarkt PLUS. In het speciale vers-dc liggen 3.500 unieke versproducten, die via de 142 dockdeuren in de vrachtwagens worden geladen richting de PLUS en Coop winkels. Bij de ontwikkeling van dit pand speelde, naast duurzaamheidseisen, ook een prettige werkomgeving een belangrijke rol. Een dakterras maakt het af.

DRIE KEER ZO GROOT

Het nieuwe distributiecentrum in Deventer telt een oppervlakte van 77.000 m2 op een terrein van 13 hectare. Het is ontworpen door Quadrant 4 Architecten en gebouwd door Heerkens van Bavel, allemaal in opdracht van HBC.

BREEAM EXCELLENT

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen. Energie wordt opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie van ruim 14.000 zonnepanelen. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel daglicht en een fijn klimaat. Dankzij al deze inspanningen is het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat behaald.

“We zijn ontzettend blij met dit heerlijke terras. We kunnen niet wachten op heerlijke zonnige dagen om er met elkaar optimaal van te gaan genieten”


LUNCH OP HET DAKTERRAS

De prettige en sfeervolle werkomgeving uit zich onder andere in een groot dakterras aan de westkant van het gebouw. De opdrachtgever koos voor Dreen®Elegance in een stijlvolle donkere kleur voor de aanleg van dit terras. Het terras volgt de ronde vorm van het gebouw. De pallet loungesets maken het helemaal af en zorgen voor een fijne buitenruimte voor pauze en/of lunch.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten