Project

De Kampus Vorselaar

School, jeugdhuis en tal van verenigingen. Allemaal op één plek gevestigd in het Belgische Vorselaar. De Kampus, zoals het heet, is fonkelnieuw en de dakspeelplaats maakt het helemaal af!

Nieuwbouw

czaar architecten en bouwbedrijf Dethier kregen de opdracht om een nieuwe kleuterschool en jeugdcampus te realiseren op een bebouwde site in de kern van Vorselaar. Het bestaande gebouw aan de straat is vervangen door een nieuwgebouw dat dwars op de straat staat. Zo is er nu aan beide zijden plek voor groene speelruimtes.

Brede school

De Kampus is een plek waar huidige en toekomstige generaties kinderen en jongeren veel tijd zullen doorbrengen in de verschillende fasen van hun leven. Het is niet alleen een schoolgebouw, maar een plek waar op ieder schoolvrij moment andere activiteiten kunnen plaatsvinden, zowel binnen als buiten.

Speels dak

Op de eerste verdieping ligt de jeugdcampus en zij hebben een dakspeelplaats, boven op de kleuterklassen. Dit dakplein is door de architect speels vormgegeven, gecombineerd met groen, verharding en bankjes. Voor de aanleg van de verharding is de expertise van Zoontjens ingeroepen. De architect en het bouwbedrijf koos voor Dreen®Nxt in de kleur Urban Grey. Met een goed legplan en strak zaagwerk is het precies zo geworden als ontworpen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Janik Deckers
j.deckers@zoontjens.be
+32 497 55 50 65