Project

De Kampanje
Terneuzen

Terneuzen is een prachtig multifunctioneel complex rijker. Onder de naam Kampanje is een getrapt gebouw verrezen met plek voor horeca, de bibliotheek en appartementen. Uiteraard voorzien van dakterrassen met schitterend uitzicht.

Appartementencomplex van zes verdiepingen

Onder de naam Kop van de Noordstraat wordt er bij de stadsentree van Terneuzen volop ontwikkelt. De Kampanje is het eerste project dat hier is opgeleverd: een appartementencomplex met in de plint ruimte voor de bibliotheek en horeca. Van der Poel bouwde het geheel, volgens een ontwerp van VG Architecten.

Buitenruimtes op het 'achterdek'

Kenmerkend voor het gebouw is de oplopende, getrapte vorm. De architect verwijst hiermee naar het verhoogde achterdek op historische zeilschepen, dat kampanje genoemd wordt. Op deze ‘achterdekken’ zijn die riante buitenruimtes van de appartementen gemaakt. Deze buitenruimtes bevinden zich, door deze vorm, op het dak van het onderliggende appartement. Schadenberg West was de uitvoerende dakdekker en voor de aanleg van de dakterrassen is Zoontjens ingeschakeld.

Bewoners kiezen

Om de dakterrassen aan te leggen is gekozen voor Dreen®Ceramica. De bewoners van de appartementen mochten zelf kiezen met welke kleur tegel hun dakterras werd aangekleed. Zodoende werkten we hier met vijf verschillende kleuren.

"Prachtige ruime terrassen"

De bewoner van de zesde verdieping vertelt: “Het zijn prachtige ruime terrassen met mooie kwaliteit tegels. Ik geniet vooral van de structuur van de tegels. Een mooi reliëf en niet glad bij regen. Bovendien makkelijk in onderhoud, weinig groene aanslag en als die er is, is die heel eenvoudig te verwijderen. Fijn ook dat we zelf de kleur konden kiezen.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03