Project

Centrumplan
Wezembeek-Oppem

Wezembeek-Oppem (BE) beschikt over een gloednieuwe dorpskern. Met nieuwe gebouwen, voor verschillende functies, en groene parken is het een prachtig levendig centrum met moderne dienstverlening geworden. Het dak is ook functioneel ingericht.

Complete herontwikkeling

Het gemeentehuis, de bibliotheek en de basisschool van Wezembeek-Oppem waren flink verouderd. Aangezien de renovatie van deze gebouwen zowel uit privé als uit ecologisch oogpunt niet rendabel bleek, werd besloten tot de bouw van een compleet nieuwe ontwikkeling. De gemeente koos hierbij voor een Publiek Private Samenwerking. Van Roey werd de hoofdaannemer.

Duurzaam plan

Het plan omvatte een Nieuw Administratief Centrum (NAC), de nieuwe school en bibliotheek, een openbaar park, nieuwe woningen én horeca- en handelszaken allemaal samen op één locatie, met een grote focus op duurzaamheid. Dat vertaalt zich onder andere in warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen.

Daken gebruiken

Om de nieuwe kern autoluw te laten zijn, is er gekozen om ondergronds te parkeren. Hierdoor is het openbare gelijkvloers vanzelf een dak geworden. Verder bevinden zich op de 1e en 3e verdieping ook diversie dakterrassen. Om al deze daken aan te leggen is gekozen voor Dreen Magna, in een combinatie van de formaten 60×60 en 100×100 cm. Met dit volledige nieuwe centrum is Wezembeek-Oppem helemaal klaar voor de toekomst.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op