Centrumplan Dorpstienden, Ouddorp

In opdracht van Blijvend Goed heeft bouwbedrijf De Vries en Verburg in Ouddorp project Dorpstienden gebouwd. Het project is door architectenbureau Z-wonen geïnspireerd op het bouwen in de periode jaren '20: Oud-Hollands vormgegeven gevels, waar op de begane grond het nieuwe filiaal van Albert Heijn schuilgaat. Daarboven zijn achttien comfortabele twee- en drielaagse appartementen gerealiseerd. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage. Exclusief voor de bewoners is er achter de gevels, op het dak van de Albert Heijn, een intiem en groen binnengebied gemaakt.

In opdracht van Oranjedak hebben wij dit dak ingericht met Dreentegels® in de kleuren Ginger en Pepper, met gevulde boom- en plantenbakken en met gezellige zitjes. Met de tegels en betonnen elementen creëerden we een hellingsbaan en een trap. Het geheel is zo een sfeervolle plek geworden, waar de bewoners van het buitenleven kunnen genieten.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht