Ammerse Veste, Groot-Ammers

In het Zuid-Hollandse Groot-Ammers is het appartementencomplex Ammerse Veste gebouwd. Het complex bestaat uit 22 appartementen met een centrale daktuin op de eerste verdieping. Door mee te denken in het ontwerp, zorgden we ervoor dat de tuin zowel esthetisch als bouwfysisch goed ingericht werd. Ook konden we aanpassingen doen om waterdichtheid te garanderen en kosten te besparen.

Esthetisch
Op de centrale daktuin van het appartementencomplex zijn er tegels met groen gecombineerd. Voor de bestrating is er speciaal gebruik gemaakt van Dreentegels® in de kleuren Ginger en Cinnamon om de tuin architectonisch af te stemmen op de gevels. Dit creëert een speels karakter en een prachtig geheel. Ook de galerijen op de tweede verdieping zijn voorzien van deze tegels.

Bouwfysica
De bestrating en het groen van de daktuin is op gelijke hoogte gebracht door een sprong in het isolatiepakket te maken; de gedeeltes met groen zijn dikker geïsoleerd dan de gedeeltes met tegels. Hierbij is er rekening gehouden met de totale gevraagde isolatiewaarde voor het dak en dit gewaarborgd.

Waterdichtheid
Het meubilair, de verlichting en het hekwerk in de daktuin, is in plaats van rechtstreeks op de dakbedekking, bevestigd op de tegels. Hiermee worden doorboringen in de dakbedekking en isolatie vermeden en is er geen kans op lekkage. Bovendien zorgden we op deze manier voor minder zaagwerk aan de tegels.

Kostenbesparing
Bij de aansluiting op de deuren is er gebruik gemaakt van een slimme ontwerpcombinatie van tegels met op maat gemaakte RVS-roosters. Deze uitvoering is stabieler en hiermee worden kosten bespaard.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht