ABC-school De Bron, Amersfoort

Op de bovenste verdieping van het gebouw van brede school De Bron in Amersfoort is een kinderdagverblijf gehuistvest. Om ook voor deze kleintjes buitenspeelruimte te creeeren, is het dak slim ingericht. 

Zo'n 500 m² dakoppervlak is voorzien van bestrating, meubilair en beplanting. Betonnen U-blokken in het midden van het plein dienen als omranding van de zandbak, maar fungeren ook als bankjes. Verder zijn er gevulde houten plantenbakken geplaatst.

Er is een speciaal deel afgezet voor de baby’s van het kinderdagverblijf. Dit deel is bekleed met zacht kunstgras en afgeschermd met een hekje zodat de kinderen veilig kunnen rondkruipen.

Om de verschillende betonnen speelblokken te verbinden is een houten speelbruggetje geplaatst. 

Heel bijzonder is ook de waterspeelbaan met een waterkraantje dat kan worden aangesloten tijdens warme dagen.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht