AaBe Fabriek, Tilburg

De oude textielfabriek AaBe, een begrip in Tilburg, is in opdracht van Rialto Vastgoedontwikkeling compleet herontwikkeld van monumentaal complex tot een uniek retailpark. Tilburgers en anderen kunnen hier terecht in allerlei soorten winkels, van meubelzaak tot supermarkt, op een winkelvloeroppervlak van meer dan 27.000 m². 

Rijnboutt, bureau voor architectuur, tekende het ontwerp waarbij zoveel mogelijk van de oorspronkelijke fabriek werd behouden. "Op deze manier blijft het complex identiteit ontlenen aan het historisch karakter dat al in ruime mate aanwezig was: authentiek, sfeervol en stoer. De karakteristieke hoektorens van het nieuwe gebouw verankeren het in de omgeving. Eén van de hoeken van het gebouw ligt aan het historisch lint van Tilburg aan de Hoevenseweg; een andere hoek markeert het parkeerdak. De hoektorens hebben dus niet alleen een esthetische functie, maar vormen een derde dimensie. Het zijn echte blikvangers die het complex allure geven.”

Het nieuwe AaBe wil de motor zijn van de commerciële toekomst van het gebied. Dit streven wordt ondersteund door de ruime parkeergelegenheid in een mooi vormgegeven groen openbaar gebied. Op de daken van de supermarkten zijn circa 250 parkeerplaatsen gerealiseerd. Wijnen Bouw Someren verzorgde de uitvoering van het project en voor de realisatie van het parkeerdak is Zoontjens ingeschakeld.

In totaal hebben we er ruim 6200 vierkante meter parkeerdak met Pardak® 110 gelegd. Bekijk in de video hieronder hoe dat in z'n werk ging. Ook zijn er speciale lichtmastelementen geplaatst en is het parkeerdak voorzien van stootbanden.

 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht