Zoontjens werkt aan patio en entreedak bij BREEAM-NL nieuwbouw Fluor

14 november 2014

Op het duurzame bedrijvenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp is het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Fluor in aanbouw. Het gebouw van het Amerikaanse ingenieursbureau wordt gerealiseerd op basis van een Design & Build contract waarin Architectenbureau Paul de Ruiter, Dura Vermeer, DWA en Royal Haskoning samenwerken.

Duurzaamheid is voor Fluor een belangrijk uitgangspunt. Daarom wordt ernaar gestreefd om het BREEAM-NL Excellent certificaat te behalen. Bovendien staat in het ontwerp staat het welbevinden van de medewerker centraal. Dit uit zich in werkvloeren die flexibel ingericht kunnen worden.

In opdracht van Installatiebedrijf Werkendam is Zoontjens ingeschakeld voor een deel van de entree en de patio in het bedrijfsrestaurant, die zich beide op het dak van de onderliggende parkeergelegenheid bevinden. Deze daken leggen we aan met Dreentegels® op DNS®. Gekozen is voor de kleur pepper in formaat 60x60 cm. Eind november leveren wij dit project op. Fluor zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 naar de nieuwbouw in Hoofddorp verhuizen.

Artist impression: Architectenbureau Paul de Ruiter