Zoontjens introduceert DNS®Large en groot formaat daktegels

2 april 2014

Dreen® Magna en Dreen® Robusto zijn de nieuwe groot formaat daktegels van Zoontjens. De grote tegels zijn stoer en robuust en geven het dakterras een moderne uitstraling. Door de grote formaten ontstaan ruime vlakken met een gering aantal naden. DNS®Large is het bijbehorende ophoog- en nivelleringssysteem. 

De Dreen® Magna tegels zijn 6 cm dik en verkrijgbaar in de formaten 80x80 cm of 100x100 cm. Deze tegel is geschikt voor alle beloopbare dakterrassen met een normale belasting. 

De Dreen® Robusto is 8 cm dik en verkrijgbaar in de formaten 100x100 cm en 120x60 cm. Deze tegels hebben een vellingkant van 3-3 mm. De dikte van 8 cm maakt deze tegel zeer geschikt voor daken met extra zware belasting, zoals openbare dakterrassen en –promenades. 

DNS®Large biedt optimale drukverdeling voor het werken met groot formaat tegels op het dak. Dit systeem werkt op dezelfde manier als DNS®, maar heeft door haar DNS®-buis met een doorsnede van 16 cm een groter drukoppervlak om krachten te verdelen. De combinatie van een sterke drukverdeelvoet en –schijf en de grote DNS®-buis zorgt voor een stabiele en strakke fixatie met de groot formaat daktegel.