Nieuws

Woningen Prinsessenflats in Rotterdam krijgen een groter balkon

22 maart 2022

Woningcorporatie Woonstad is volop bezig met een complete renovatie van drie flatgebouwen in de wijk Prinsenland te Rotterdam . Opvallend detail: de balkons en galerijen worden groter!

Het totale verbouwingsproject is groot en omvangrijk: verdeeld over de drie flatgebouwen worden 495 woningen opgeknapt en er worden zes nieuwe woningen gerealiseerd voor minder validen. Het bouwteam bestaat uit Woonstad, A3 Architecten, IMD en Cauberg Huygen en Smits Vastgoedzorg.

Zowel binnen als buiten gebeurt er veel. Van buiten krijgen de flats een geheel nieuwe uitstraling. Bijzonder is de verbreding van de balkons met 1,5 meter. Dat wordt gedaan door een prefab betonconstructie toe te voegen aan de gevel.

Het nieuwe prefabbalkon ligt deels op het oude balkon en daardoor ligt het hoger. Om het hoogteverschil te overbruggen heeft Smits Vastgoedzorg Zoontjens ingeschakeld. Met ons ophoogsysteem voor galerijen en balkons is dit gemakkelijk op te lossen en wordt de gehele buitenruimte gelijkvloers. Intussen zijn twee van de flats, wat betreft de balkons, gereed. En is de derde en laatste flat in uitvoering.

Meer lezen over dit project? Kijk op Cobouw.nl. 

Meer nieuws lezen?