Nieuws

Webinar gemist? Kijk het terug!

4 november 2020

Op dinsdag 3 november hielden wij het webinar Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot. Heb je het gemist of heb je het niet helemaal kunnen kijken? Kijk het dan nog eens terug. Zo vaak en wanneer jij wilt!

Wereldwijd stijgt de vraag naar een duurzame en multifunctionele inzet van het dak. Die behoefte valt niet zomaar uit de lucht. Door de verstedelijking zijn er meer en groenere leefruimtes nodig. Ook klimaatverandering met warmere en nattere weersomstandigheden is een belangrijke factor. Meer extreme regenval doet immers een beroep op het waterbufferend vermogen van het dak. Maar ook de recreatie- en andere gebruiksfuncties mogen niet vergeten worden. Tijdens het webinar gingen drie sprekers in op verschillende aspecten van de kansen voor het dak.

Jaap Dooper vindt dat er mogelijkheden te over zijn. Dat gaat van wonen, werken, recreëren, parkeren tot het opwekken van energie en waterretentie. Het lukt ons steeds beter om meerwaarde te creëren met het platte dak. En dat is ook noodzakelijk!

Jan Kadijk is als kennis- en innovatiemanager verbonden aan de Dutch Green Building Council (DGBC). In zijn optiek kan het dak een waardevolle toevoeging bieden aan de duurzaamheidsprestaties van gebouwen.

Dirk Ebben is verantwoordelijk voor de kweek en inkoop bij Boomkwekerij Ebben. De afgelopen vijf jaar zag hij een stijgende vraag naar daktuinen.

Bekijk het webinar

Heb je het webinar gemist? Kijk het dan hier terug!

Bekijk het webinar