Walk of Fame-tegel voor Roy Donders

20 maart 2015

Op vrijdagmiddag 20 maart 2015 is Tilburger Roy Donders verrast met een tegel op de Walk of Fame. Met zijn familie, vrienden en manager in het complot, is Roy naar de Alexanderstraat in Tilburg gelokt en heeft daar samen met burgemeester Noordanus zijn tegel onthuld. Zoontjens produceerde, net als de rest van de Walk of Fame, deze tegel. Geheel in stijl is de tegel voorzien van glitters. 

Tilburgers stellen Roy Donders voor
Het is de eerste keer dat inwoners van Tilburg zélf een kandidaat voor de Walk of Fame konden aandragen. Totaal zijn er zeven kandidaten voorgesteld. Uit deze kandidaten heeft de commissie, bestaande uit Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg (voorzitter), Gon Mevis, directeur van ContourDeTwern en Rein Valk, raadslid CDA, Roy Donders geselecteerd. De commissie is van mening dat het Tilburgse multitalent Roy Donders onderdeel is van het DNA van Tilburg. En met zijn reality-televisieprogramma draagt Donders trots op Tilburg uit. Tilburgers gaven aan dat Roy Donders Tilburg goed op de kaart zet en dat hij in het bijzonder Broekhoven op zeer leuke, positieve wijze in beeld heeft gebracht. De serie laat een multicultureel en tolerant Broekhoven zien.

Walk of Fame
De Stichting Tilburg 2009 heeft ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg een Walk of Fame laten aanleggen in de Alexanderstraat. Bekende en minder bekende Tilburgers die zich inzetten voor hun stad hebben daar hun handtekening in het beton gezet. De raad heeft het college gevraagd om dit initiatief voort te zetten en jaarlijks een nieuwe tegel aan de Walk of Fame toe te voegen.