Vierde ziekenhuis op rij in België kiest voor Zoontjens

25 februari 2015

De tijdelijke vereniging van de architecten  AAPROGBOECKX. en BURO II & ARCHI+I maakte een ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist. Het terrein waarop het ziekenhuis komt is twintig hectare groot. Het zorgcentrum omvat straks een ziekenhuis, revalidatiecentrum, zorghotel, polikliniek, auditoria, publieke evenementenruimte en helihaven. Het nieuwe ziekenhuis zweeft als het waren boven het landschap en zal zowel origineel, functioneel als toekomstgericht en duurzaam zijn en het landelijke karakter van de omgeving bewaren. 

Op derde verdieping is een daktuin gepland, met daarbij een verharde buitenruimte van 600 vierkante meter. Op de vierde verdieping komt een dakterras van ruim 3000 vierkante meter. Na AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares in Gent én AZ Alma in Eeklo, kiest ook AZ Zeno voor de bewezen dakoplossingen en jarenlange ervaring van Zoontjens. Zoontjens heeft de mogelijkheden en capaciteit om dergelijke projecten uit te voeren.

In opdracht van CEI-De Meyer leggen we de dakterrassen aan met Dreentegels® op DNS®. Tevens worden er bijna 200 BiboBlocks op de bovenste daken geplaatst. Vermoedelijk starten wij half april met de aanleg van de eerste meters. 

Kijk op www.nieuwbouwzeno.be voor meer informatie over dit bijzondere project.

Beelden: nieuwbouwzeno.be