Vier grote steden blijven groeien

13 januari 2017

Het CBS meldt begin dit jaar dat in 2016 de vier grote steden weer harder groeiden dan Nederland als geheel. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kregen vooral door geboorte en immigratie de meeste inwoners erbij. Amsterdam groeide het hardst; met een groei van 15.000 staat het inwonertal op 850.000.

Gezinnen vestigen zich in randgemeenten
Daar staat tegenover dat Amsterdam, net als Den Haag en Utrecht, inwoners verloor door binnenlandse verhuizingen. Het zijn vooral de gezinnen die de grote steden verlaten en zich vestigen in de randgemeenten.

Gebruik de ruimte slim
Deze ontwikkeling betekent dat er met name in de grote steden behoefte is aan woonruimte voor huishoudens anders dan gezinnen. De ruimte is schaars en het is zaak hier efficiënt mee om te gaan. Met innovatieve oplossingen moeten we meer leefruimte zien te creëren. De groei van steden maakt het onvermijdelijk om het dak te gebruiken. 

Stijlvolle daken
Dat is precies waar we ons met Zoontjens al jaren op richten. Door de combinatie van verschillende producten en systemen, onze kennis en expertise en de samenwerking met de beste partners realiseren we functionele en stijlvolle daken; parkeergelegenheden, dakterrassen of volledig ingerichte leefdaken.