Trends op het gebied van tegels

18 oktober 2016

Leon Gosens, productmanager bij Zoontjens, bezocht onlangs twee grote beurzen op het gebied van openbare inrichting en keramiek. Hij geeft een update over de trends die hij heeft gespot.

De eerste beurs die Leon bijwoonde was de GalaBau in Neurenberg. Deze beurs richt zich op de openbare inrichting en biedt met meer dan 1300 exposanten een diversiteiten aan producten. Leon focuste zich hier op tegels en merkte op dat inkjet printing het wint aan populariteit. "Hiermee is ieder design straks mogelijk, omdat de bovenste laag op de tegel wordt geprint. Wij hebben hier nu al de Dreen®Elegance Exclusive van in ons assortiment, maar ik verwacht dat dit alleen maar meer zal worden".

Beton met keramiek
Een andere interessante ontwikkeling is de combinatie van beton met keramiek, iets dat vooral op daken met extreme windbelasting of zware statische belasting uitkomst kan bieden. Op het gebied van kleuren zag Leon dat grijs dé trend is: "Lichtgrijs, muisgrijs, donkergrijs, alle tinten heb ik gezien."

Textiel look
Een paar weken later stond Cersaie in Bologna op het programma. Dit is de grootste internationale beurs op het gebied van keramiek voor binnen en buiten. "Ook hier zag ik de tegels met de geprinte laag, maar keramiek wordt gebakken, dus zit de print echt in de tegel. Hierbij zag ik ook veel verschillende designs, vooral de textiel look en de kleur cortenstaal zijn upcoming, maar ook veel drukke Arabische patronen".

Uitbreiding formaten
En ander opvallende tendens is volgens Leon de uitbreiding aan formaten in keramische tegels. "Het lijkt wel of elk formaat verkrijgbaar is: 100x50, 120x30, 80x80, 240x30 cm. We gaan nu kijken welke formaten hiervan geschikt zijn voor gebruik op dakterrassen en galerijen."

We volgen de trends op het gebied van nieuwe producten op de voet en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bent u op zoek naar een specifiek product, neem dan contact met ons op. Samen met u zoeken we graag naar een oplossing.