Nieuws

Tom rent van Dak tot Dak in Amsterdam en wint (bijna)!

7 juni 2024

Op donderdag 6 juni 2024 vond de allereerste Dak tot Dakloop plaats. Een hardloopwedstrijd op hoogte om aandacht te vragen voor het enorme potentieel dat er op daken ligt. Zoontjens-collega Tom van den Heuvel rende mee!

De Dak tot Dakloop is bedacht door Rooftop Revolution. Zij promoten, samen met haar partners, al jaren het daklandschap: in steden waarin elke vierkante meter benut moet worden, moeten we ook de vierkante meters op hoogte goed gebruiken en inrichten. Zoontjens was, als één van de partners, enthousiast over dit evenement en we wilden natuurlijk helpen én deelnemen.

Unieke ervaring
Tom van den Heuvel, commercieel medewerker, is een fanatieke hardloper en greep deze unieke kans met beide handen aan. Rond het Oosterdok legde hij dik 4 kilometer, inclusief een fors aantal hoogtemeters, af. “Vooral de laatste 11 verdiepingen weer omhoog bij het DoubleTree hotel waren zwaar, maar het was superleuk om mee te doen. Erg geslaagd!”

Kracht- en kennisuitdaging
Het startpunt vond plaats bij het dak/rooftopbar van het DoubleTree naast het CS in Amsterdam. De 17 deelnemers renden vervolgens via de daktuin van Hannekes Boom, langs de woonboten met groene daken aan de Dijksgracht en het Marineterrein Amsterdam, naar het dak van NEMO. Om daarna nog weer terug omhoog te gaan naar het DoubleTree Hotel. Het was niet alleen een fysieke uitdaging; deelnemers moesten ook vragen over daken beantwoorden om daarmee kostbare secondes te verzamelen. Hoewel Tom de snelste tijd had van alle lopers, werd hij in combinatie met de beste score op de vragen, toch tweede. Victor Adér van BMI Group ging er welverdiend met de wisselbokaal vandoor, proficiat!

In het zonnetje

Collega Nikkie Notten zat in de werkgroep communicatie rondom dit evenement en werd aan het einde in het zonnetje gezet voor haar tomeloze inzet en hulp. “Volgend jaar weer!”

Meer nieuws lezen?