Nieuws

Tegel Walk of Fame voor Kenny B.

21 april 2023

Foto’s door Joris Buijs

In de Tilburgse Walk of Fame is op 15 april 2023 een tegel door burgemeester Theo Weterings onthuld voor zanger Kenny B.

Met het toekennen van een tegel in de Walk of Fame laat het gemeentebestuur zien dat Tilburg trots is op Kenny B als inwoner van de stad. Daarnaast is het een blijk van waardering voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziek, zijn ambassadeurschap voor de stad en betrokkenheid bij de Tilburgse samenleving.

Kenny B, artiestennaam van Kenneth Bron, is een Surinaams-Nederlandse zanger. Hij woont sinds 1991 in Nederland en is zanger in de stijlen reggae en dancehall. Hij zong aanvankelijk in het Sranantongo en Engels en had met ‘A sama’ een nummer 1-hit in Suriname. Na zijn overstap naar Nederlandstalige reggae behaalde hij met zijn single ‘Parijs’ een nummer 1-hit in Nederland.

Walk of fame

De Walk of Fame is opgezet bij het 200-jarig bestaan van Tilburg. De eerste Tilburger die een tegel kreeg, was Guus Meeuwis. In de jaren daarna is de Walk of Fame steeds weer uitgebreid met tegels voor bekende en bijzondere Tilburgers.

Het is een prachtige eregalerij op de Spoorlaan, een prominente plek naast het station. Net als alle andere tegels op de Walk of Fame, is ook deze bijzondere maatwerk tegel door Zoontjens verzorgd, in samenwerking met de collega’s in Westervoort.

Bekijk het hele project

Meer zien van dit project met bijzondere tegels?

Bekijk de Walk of Fame Tilburg

Meer nieuws lezen?