Tegel in de Walk of Fame voor Frans Bartels

2 februari 2017

Op 2 februari is de in april 2016 overleden Frans Bartels is geëerd met een tegel in de Walk of Fame. Echtgenote Ans Bartels onthulde samen met burgemeester Noordanus de tegel in de Spoorzone.

Frans Bartels was tientallen jaren een belangrijk gezicht in de Tilburgse theater- en muziekwereld. Hij was als bestuurder en organisator betrokken bij ongekend veel muziek- en theaterproducties, organisaties en verenigingen, waaronder bij Taptoe Tilburg, Mannenkoor La Renaissance, Drumfanfare VOLT, Popkoor Akoort, Marco Polo en koning Arthur, het Tilburgs Festival Orkest en Carnavalsvereniging De Tunnelplekkers. Met de plaats in de Walk of Fame eert de stad deze 'übervrijwilliger'.

De Walk of Fame is ontstaan in 2009 tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van Tilburg. In de periode daarna is een comité samengesteld dat jaarlijks een persoon benoemt, die van bijzondere betekenis is voor Tilburg. In elke tegel is een naam van een persoon gegraveerd. Alle tegels voor de Walk of Fame zijn geproduceerd en geplaatst door Zoontjens, zo ook deze nieuwe tegel.