Studenten chillen straks in de 'Cloud'

19 maart 2015

Johanna is het nieuwste studentencomplex dat Waal in opdracht van SSH bouwt aan de Bolognalaan te Utrecht (De Uithof). De naam Johanna verwijst naar de Johannapolder waarop De Uithof gevestigd is. In het complex komen straks 655 woonplekken voor studenten. Met daarbij kamers waarbij gezamenlijke voorzieningen gedeeld worden en studio's met eigen keuken, badkamer en toilet. In de plint komen faciliteiten voor de bewoners.

Het gebouw gaat 19 verdiepingen tellen en wordt ook wel de 'student Cloud' genoemd. De studenten gaan hier letterlijk wonen in de wolken! Het ontwerp van architectenbureau Onix is namelijk geïnspireerd door de vorm van wolken en biedt licht, lucht en uitzicht. Het wordt een prachtig gebouw, waarvan de gevel bekleed wordt met authentieke blauwe en witte tegels.

Op verschillende plekken heeft de architect buitenruimtes ingedeeld: een groot collectief terras beneden aan de achterkant van het gebouw en eentje op de 11e verdieping. Zoontjens legt deze dakterrassen aan met haar Drenoliet®-systeem in twee kleuren. Met dit systeem zijn de dakterrassen bestand tegen hoge belasting. Tevens plaatsen we traptreden, die geproduceerd worden door ons zusterbedrijf Struyk Verwo Infra. Half april starten we met de aanleg van de dakterrassen.

Foto's: Onix