Speciale dakterrastegels voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda

31 oktober 2017

Breda krijgt een nieuw gerechtsgebouw. Het 14 verdiepingen hoge gebouw is midden in het nieuwe Stationskwartier van Breda in aanbouw en vormt straks de gezamenlijke nieuwe huisvesting voor de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. InBalans is verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw voor de komende 30 jaar, alsook de facilitaire dienstverlening.

Daktuinen met terrassen
Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen. Het publieke gedeelte, met de zittingzalen en zittingkamers is gesitueerd in de onderbouw. De Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie vestigen zich in de middenbouw en de rechtbank houden kantoor op de bovenbouw. In het ontwerp is rekening gehouden met een duidelijke scheiding tussen de drie organisaties; de drie blokken staan in een andere positie op elkaar en worden naar boven toe slanker. Dat zorgt er ook voor dat er op de derde en zevende verdieping ruimte is voor daktuinen met terrassen.

Daktegels met design
Voor de aanleg van deze dakterrassen was men op zoek naar daktegels met drie verschillende designs, die in een vast patroon gelegd worden, aansluitend bij de tegels in het gebouw. Zoontjens is bij het project betrokken om dit te realiseren met haar Dreen®Design tegels. De tegels zijn met hun horizontale en diagonale strepen speciaal voor dit project ontworpen en geproduceerd. Naar verwachting starten we half december met de aanleg van de terrassen. Medio 2018 wordt het gebouw in gebruik genomen.