SPACE-S genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2017

24 oktober 2017

* UPDATE 28 oktober 2017: SPACE-S wint Dirk Roosenburgprijs 2017

SPACE-S is een nieuwe woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. De ontwikkeling van Woonbedrijf en Vestide bestaat uit 7 gebouwen, waaronder een woontoren van zo'n 54 meter. Het is een mix van 402 woningen van verschillende typen en gezamenlijke ruimtes.

Bijzonder is dat de bewoners vanaf het allereerste begin mochten meedenken en meepraten over hun wensen en dromen voor hun eigen buurt. Zo is het ontwerp, door Inbo, voor SPACE-S ontstaan. Gezamenlijke daktuinen en dakterrassen waren daar ook onderdeel van. Door Huijbers Dakbedekkingen zijn diverse dakterrassen voorzien van Dreentegels®. De bewoners hebben zelf de inrichting verzorgd.

SPACE-S is nu genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2017. Eens per twee jaar reikt de gemeente Eindhoven deze architectuurprijs uit aan een inspirerend bouwproject in Eindhoven. De gemeente wil met deze prijs de kwaliteit van de gebouwde omgeving bevorderen, door middel van openbare discussie. Op 27 oktober wordt tijdens de Dutch Design Week de winnaar bekend gemaakt.

Foto's: Rufus de Vries