Renovatie in Maastricht met name logistieke uitdaging

16 mei 2017

De kleine en pittoreske straatjes van Maastricht zijn niet gemaakt voor hijskranen en afvalcontainers. De dakrenovatie op een woonblok achter de Markt betekent daarom vooral goed plannen!

Op het woonblok aan het Hoogbeeltplein in het centrum van Maastricht waren de looppaden, gelegen op het dak, toe aan renovatie. De minstens 25 jaar oude 30x30 cm tegeltjes lagen los en de onderliggende isolatie en dakbedekking moest vernieuwd worden. Om alles in goede banen te leiden en voor zo min mogelijk overlast voor de bewoners te zorgen is alles zorgvuldig gepland en is de uitvoering gefaseerd gedaan. Zo is er bijvoorbeeld optimaal gebruik gemaakt van de kraan door eerst het oude materiaal klaar te zetten om af te voeren en meteen de nieuwe materialen op het dak te hijsen.

Op dit project is er gekozen voor Dreentegels® in formaat 60x60 cm in de kleur Vintage Grey en Marble White. Deze week worden de laatste meters gelegd en is het dak weer helemaal klaar voor de volgende 25 jaar. De bewoners waren al zo tevreden dat onze leggers heerlijke Limburgse vlaai als traktatie kregen!