Nieuws

Precies passende oplossing bij renovatie in Bennekom

13 november 2020

In het Baron van Wassenaerpark in Bennekom staat sinds 10 jaar het woonzorggebouw Walraven. De binnenplaats van het gebouw op de eerste verdieping was toe aan renovatie.

Het Walraven-gebouw heeft kleinschalige woningen waar 24 uur per dag zorg aanwezig is, maar ook huurappartementen waar zorg aan huis wordt verleend. Woningstichting Woonstede verhuurt de woningen en zorgverlener Opella levert de zorg. Het gebouw bestaat uit drie bouwdelen die met elkaar verbonden zijn door binnenplaatsen, looppaden en groengedeeltes op de eerste verdieping, op het dak van de begane grond. Het beloopbare gedeelte wordt nu vernieuwd.

Beperkte mogelijkheden
Het dak was aangelegd met rubberen matten. Hier bleef water op staan, er kwamen kuilen in en het afschot was niet goed. De VVE besloot te renoveren en zocht samen met aannemer Hegeman en dakdekker DNN-Groep naar een passend alternatief. Door de eisen wat betreft gewicht én weinig hoogte op het dakvlak, waren de mogelijkheden voor de nieuwe afwerklaag beperkt. DNN adviseerde om de hulp van Zoontjens in te schakelen.

Weer veilig het dak op
Het Dreen®Ceramica systeem van Zoontjens biedt hier uitkomst. De tegels zijn licht van gewicht en slechts 2 cm dik en zodoende zeer geschikt voor renovatiewerken. Het onderliggende systeem zorgt ervoor dat er een stabiel loopoppervlak ontstaat. Na het leggen van het proefvlak, bleek het ook hier dé passende oplossing. Een derde van de werkzaamheden is intussen gereed en naar verwachting kan iedereen nog voor het eind van het jaar weer veilig het dak op.

LICHTGEWICHT, STERK EN STIJLVOL!

Wat maakt keramiek geschikt voor dakterrassen?

Lees hier alles over keramische tegels voor dakterrassen

Meer nieuws lezen?