Parkeerdak met autolift in Twello

23 september 2015

In Twello is Bouwbedrijf Nikkels bezig aan de afrondende fase van het project Beekzicht. Dit werk omvat de bouw van een nieuwe supermarkt met daarboven 37 appartementen, verdeeld over 4 blokken.

Het ontwerp van dit project komt van FARO Architecten, die de parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen op het dak van de supermarkt heeft gesitueerd. Via een speciale autolift wordt dit parkeerdak bereikbaar. De woningen worden toegankelijk via galerijen rondom het parkeerdak. De keuze voor parkeren op het dak past geheel in lijn met de uitgangspunten van het gebouw, waaronder heldere parkeer- en winkellogistiek en duidelijke ingangen voor de woningen.

Aan Zoontjens de mooie taak om dit parkeerdak te realiseren met het Pardak®110 systeem. We gebruiken hierbij twee kleuren tegels, om onderscheid te maken tussen de rijbaan en de parkeervakken. Begin oktober starten we met de eerste vierkante meters en dat worden er in totaal ruim 1300. Naar verwachting zal het totaalproject in het laatste kwartaal van dit jaar worden opgeleverd.

Artist impression: FARO Architecten
Foto's: www.facebook.com/TwelloinBeeld