Nieuws

Parkeerdak BMW Renova bijna klaar voor gebruik

23 november 2021

De nieuwbouw van BMW MINI Renova in Tilburg is bijna klaar. Net als op veel andere BMW-locaties, komt ook op deze vestiging een parkeerdak.

Het nieuwe pand van Renova krijgt een prachtige showroom, een werkplaats met kantoren en een parkeerdak op de tweede verdieping. Het parkeerdak zorgt voor een veilige, afgesloten stalling voor de auto’s.

Isolatie en hoeklijn
Al meer van de helft van het parkeerdak is intussen aangelegd. Bovenop de isolatieplaten van maar liefst 16 cm dik, installeren we het Pardak®80-systeem. Dit systeem is speciaal voor minder drukke parkeerdaken (of voor renovaties) en zodoende een veel gebruikt product bij autodealers. Voor een goede randopsluiting, die de horizontale drukbelasting aan kan, werken we op dit project met een hoeklijn rondom.

Vast onderdeel van het ontwerp
Huisarchitect voor BMW is Mies Architectuur. Het architectenbureau ontwierp onder andere BMW van Poelgeest Amstelveen, BMW Ekris in Zeist en BMW Kalfsbeek in Schiedam. In veel van de ontwerpen van Mies Architectuur voor BMW wordt een parkeerdak ingetekend. Dit heeft met name te maken met de beschikbare ruimte. Is er weinig ruimte dan is een parkeerdak vast onderdeel van het ontwerp. Altijd met het parkeerdaksysteem van Zoontjens.

Meer nieuws lezen?