Nieuws

Parkeerdak bij woontoren voor jongeren in Delft

7 juni 2021

Dichtbij de TU Delft wordt hard gewerkt aan de bouw van een woontoren. Met volledig gemeubileerde woningen, gemeenschappelijke binnenruimtes én een grote binnentuin wordt deze campus een perfecte plek voor studenten en jongeren.

In opdracht van B-right Urban Living (voorheen Camelot Real Estate) realiseert NBU dit wooncomplex. Het ontwerp komt van Bureau 070. Het nieuwe gebouw bestaat uit een toren van 17 verdiepingen en een lager gedeelte van 5 verdiepingen. De woningen worden gerealiseerd op basis van het B-right Urban Living Campus concept: volledig gestoffeerd en gemeubileerd.

Onder het gebouw komt een parkeergarage en een fietsenstalling. Daarbovenop, tussen de woontoren en de plint, komt een gemeenschappelijke binnentuin, waarvan een gedeelte tevens als extra parkeerplaats dient. Daarom is voor de aanleg van de binnentuin is gekozen voor een combinatie van een parkeerdaksysteem met dakbestrating. Bovendien is het zo gemakkelijk begaanbaar voor auto’s tijdens verhuizingen.

Het parkeergedeelte, zo’n 1300 vierkante meter, is aangelegd met Pardak®80. Dit systeem is speciaal voor daken die minder intensief belast worden. Voor het het gedeelte dat niet voor auto’s toegankelijk is, 600 vierkante meter, is gekozen voor Dreentegels. Naar verwachting wordt het complex eind 2021 in gebruik genomen.

Meer nieuws lezen?